DSC09333 bewerkt def 1000
DSC09333 bewerkt def 1000

IJdok, Amsterdam, 2024

Ik kijk naar contrasten tussen licht en schaduw in combinatie met een dominante kleur. Vreemd genoeg ben ik minder geïnteresseerd in mensen, tenzij ze juist opvallen door een kleurrijke uitdossing. Maar dat kan ook een paraplu zijn of een knal gele, glimmende regenjas. In tweede instantie kijk ik naar de gelaagdheid. Net als in de decordopbouw van de klassieke theater, wil ik dat mijn decor op straat bestaat uit meerdere lagen. Er gebeurt iets in de voorgrond, mijn onderwerp in het midden en dan een straatbeeld als achtergrond. Op die manier krijgt de foto diepte. Van Alex Webb heb ik geleerd dat je dus niet bang moet zijn voor een lantaarnpaal. Of een persoon die het beeld uitloopt. Zolang de scherpte van de foto gericht is op het onderwerp halverwege, met voldoende ruimte jn de achtergrond, krijg je vaak een fascinerend beeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *